péntek, december 19, 2008

Google Desktop - új esélyek

Régebben a gépem belassulása miatt hanyagoltam a Google otthoni indexelő és kereső programját, de most úgy gondoltam, néhány Gadget miatt talán érdemes megint megpróbálni, hátha nem fogja meg az új gépet annyira.Egyelőre úgy néz ki, hogy sokáig tart az indexelés, és bár szerinte elvileg végzett, akkor is erőteljesen tekeri a winchestert ha nem nyúlok a géphez rövid ideig. Nem tudom mit csinál, de egyelőre hagyom, csinálja.
Hasznos kiegészítő pl. a Gmail, amivel meg lehet nézni a megadott fiók(ok)ban levő leveleket. Azért jó ez, mert a gmail nem engedi kikapcsolni a spam szűrést, es a smap mappában levő levelek nem jönnek le POP3-as protokolon. Idáig át kellett mindíg jelentkezni a webes felületen mindegyik fiókba, és külön megnézni a spam mappát... Most elég feltenni a Gmail Gadget-et annyi példányban, ahány fiókot ellenőrizni akarunk, és egy klikkeléssel látjuk, hogy van-e a spam mappában valami.
Jól jön néha a jegyzettömb, a google maps kereső, wikipedia kereső, google calendar, és érdekességként néha a bioritmus görbék :)

Nincsenek megjegyzések: